Ergens in dit leven verloor ik mezelf…

Mijn vader overleed geheel onverwacht toen ik 20 was en in de jaren die daarop volgden leek het alsof we de éne na de ander begrafenis te regelen hadden. De éne struggle na de andere. Mijn hele leven leek in teken te staan van mensen verliezen.

Maar hey, er waren ook mooie momenten hoor!

Ik studeerde af, we kochten een huis, we kregen een prachtige dochter! Alleen… Ergens voelde het toch als tegenslag na tegenslag na tegenslag en kon de vreugde het niet winnen van het verdriet en de sombere gedachten.

Te midden van het verdriet, de woede, de angst en toch ook wel de eenzaamheid verloor ik mezelf. Compleet…

Misschien had ik het ergens wel kunnen zien aankomen. Maar…

Toen ik daar zat, wist ik écht niet hoe ik daar gekomen was. Ik had toch alles om gelukkig te zijn? Huisje, tuintje, beestje, kindjes, … Alles van dat. En toch was ik vanbinnen leeg. Opstaan was een opgave geworden, ik ging door op automatische piloot. Voor een deel werd ik geleefd, voor een deel werd leven overleven. Vaak stond ik gewoon stil. Genieten stond héél ver van mijn bed…

Toen ik dat zag, toen ik dat door had, mezelf éindelijk herpakte zoals dat heet en dacht dat het beter ging, net toen bereikte ik mijn diepste punt. Het was toen dat ik echt in de spiegel keek en mezelf niet meer herkende. Ik wist niet meer wie ik was, waarvoor ik stond, wat ik belangrijk vond en waar ik gelukkig van werd. Het was toen dat ik hulp zocht, vond en ontdekte dat alles wat ik nodig heb in mezelf zit. Ik zag het toen op dat moment alleen nog niet…

 

En mijn paard Tapi? Die stond de hele weg naast me.

 

Een beetje extra info over mij:

Geboren en getogen in de Noorderkempen woon ik nu samen met mijn gezin in Haasdonk met onze beestenboel sinds 2014. Ik ben verpleegkundige op een palliatieve eenheid en ben in het verleden werkzaam geweest verpleegkundige op INZO en op de dienst revalidatie. Daarnaast ben ik sinds 2011 actief geweest als gedragstrainer voor paarden, in bijberoep.

Sinds 2017 combineer ik het beste van de twee werelden om mensen te helpen om weer te genieten van het leven, ondanks en dankzij een ingrijpende gebeurtenis.


Behaalde diploma’s

  • 2009: bachelor Verpleegkunde  (Artesis Hogeschool)
  • 2015: positive psychology (The University of North Carolina at Chapel Hill)
  • 2015: life coach (Laudius)

Gevolgde opleidingen

  • 2011: paardenpsychologie – Annemarie Van Der Toorn
  • 2013: clickercoach – ITMHB
  • 2016: ethologie en welzijn van het paard – dr. Machteld Van Dierendonck (Paardenstudiecentrum)

Neem contact op met Sylvie: